Servetele Zewa, Raceala si Autosugestia. Sau cum afli ce te blocheaza

Nu cred ca am apucat sa-ti spun de obiceiul meu de a cumpara din Kaufland servetelele de buzunar cele mai ieftine.

Imi luam si cateva pachete de servetele Zewa. Ca sa am ceva mai fin atunci cand racesc si sunt nevoita sa le folosesc mai des.

In vara insa, mi s-au terminat servetele ieftine si am luat repede un pachet de Zewa.

A doua zi…. surpriza…. m-am trezit racita cobza.

Mi-am dat seama ca fusese destul de racoare ultimele zile afara si nu pornisem aerul conditionat. Nu aveam cum sa fi racit de la aer.

Nu am dat prea multa importanta racelii decat in momentul cand ma bucuram de stocul meu maricel de servetele Zewa.

Si exact cand savuram bucuria servetelelor fine…. am realizat ca….de fapt….. raceala mea fusese programata…. Prin autosugestie….

Tipa racitaMi-am dat seama ca voi raci de fiecare data cand raman fara servetele ieftine si folosesc Zewa. Pentru ca… in mintea mea, servetelele Zewa trebuiau folosite doar la raceala.

Mi-am facut repede exercitiul cu Redecorarea Camerei.

Stiu ca nu am apucat sa iti povestesc pana acuma despre el pentru ca inca nu i-am gasit forma in care sa il pot prezenta altfel decat live.

Este bine cunoscuta regula in programarea neuro lingvistica (NLP) : nu poti scapa de un obicei nedorit daca nu pui altceva in loc.

Cand am aplicat exercitiul am dat servetelelor Zewa statutul de servetele pentru oameni bogati. Si de cate ori imi cumpar servetele scumpe, stiu ca sunt si eu bogata. Din moment ce mi le permit 🙂

Practic mi-am creat o ancora pentru bogatie.

Am racit pe urma …. nu pot zice ca nu…. dar nu atunci cand folosesc servetele Zewa. Chiar am ajuns sa nu mai imi cumpar deloc servetele ieftine, tocmai ca sa mentin activa mereu ancora pe bogatie. Si nu sunt surprinsa deloc cand observ cum incep sa vina banii spre mine.

Prietenii imi cer mereu servetele din “alea“…. pentru oameni bogati 🙂 Ei inca nu realizeaza ca ancora pe bogatie este setata la mine, nu la ei.

Si a propos de setari mentale.

Mi s-a parut tare interesant cand m-am intalnit cu o prietena care este designer de interior si-mi povestea cat de trista era in decembrie trecut ca nu mai venea nici un client.

Si chiar ii spunea colegei: “Probabil nu isi reamenajeaza nimeni casa in decembrie”.

Replica colegei insa a pus-o pe ganduri: “Eu daca mi-as dori o redecorare de apartament, as cere o consultatie indiferent de luna in care sunt”.

In momentul acela s-a gandit: “Daca colega mea ar face asa sigur mai sunt si altii ca ea”….. Dupa cateva zile veneau deja 2 clienti.

Partea cea mai interesanta abia acum incepe.

Ii povestesc aceeasi intamplare unei alte prietene a carei firma se ocupa cu training-uri pentru copii, before-school si after-school. Smart Education ii spune http://www.smart-education.ro/

Vorbim noi de unele si de altele si ne despartim dupa cateva ore.

A doua zi primesc un mesaj de la ea:

“ Mi se pare absolut INCREDIBIL. Exact despre ce vorbeam cu tine aseara. Ca, daca treci de niste blocaje se leaga lucrurile.

Ce crezi? Toata saptamana trecuta m-am gandit si am facut diferite actiuni de publicitate avand drept obiectiv 3 copii la after school.

Si azi am primit telefon de la 3 persoane care vor sa vina de luni la after.
Doamne! Este incredibil!“

Ce se intamplase. Si ea avea o convingere blocanta. Daca copiii nu s-au inscris la after school in septembrie cand a inceput scoala, in noiembrie sigur nu mai vin.

Declic-ul l-a facut cand am povestit eu de tipa designer.

Si intr-adevar, chiar este Incredibil. Trebuie insa sa traiesti o astfel de experienta ca sa iti dai seama cat de incredibil este…..

Poti incepe si tu sa-ti dai voie sa ai astfel de experiente.

Cand stii o tehnica de deblocare, foloseste-o cand ai situatii dificile.

Daca nu stii insa nimic, exerseaza observarea si auto-observarea. Te ajuta sa-ti identifici singur blocajele si sabotorii.

Si in 80% din cazuri simpla constientizare duce la rezolvarea situatiei.

 

CE POTI FACE pentru a TE OBSERVA

Ca sa incepi sa te observi, cea mai simpla este TEHNICA STOPULUI.

Pune-ti mobilul sa sune de cateva ori pe zi.

Si cand a sunat, te opresti din ce faci. Si esti atent exact la ce faceai…. la ce te gandeai…

Ce faceai era acelasi lucru cu ce gandeai ?

Si noteaza. Este foarte important sa scrii. Pe un post-it, intr-un mail…. oriunde. Chiar daca pe urma stergi sau arunci… Scrie.

 Si asta timp de 21 de zile. Daca ai sarit o zi, reiei procesul de la inceput.

21 de zile este exact timpul de care are nevoie subconstientul sa genereze un obicei nou.

Te astept cu feed-back sa imi spui ce observi ca este diferit dupa ce ai inceput sa lucrezi cu Tehnica Stopului. Fiindca diferenta incepe sa se observe inainte sa se termine cele 21 de zile.

 Cu drag de subconstient si vise,

Alina Barcan