Cum fugi de bogatie sau cum te plimbi cu Hotelul Plutitor prin Ceainarie

Cam de vreo luna am inceput mai serios sa imi observ obiceiurile legate de bani. De la tiparele verbale pana la ticurile si actiunile pe care le fac. Si le corectez, in functie de tipologie, cu diverse tehnici mentale. O sa ti le impartasesc si tie, usor-usor, in timp, pe acest blog.

Aseara chiar a fost o faza haioasa in ceainaria unde ma intalnisem cu o prietena ca sa impartasim fiecare cum ne mai merg proiectele.

Pe aceasta prietena am cunoscut intr-o tabara de antreprenoriat. Intr-o tabara despre cum sa faci bani si cum sa faci afaceri cu bani online. Si fiecare are acum doua bloguri deschise si alte idei in curs.

Ea a inceput sa se axeze mai mult pe partea de coaching si m-am bucurat nespus cand mi-a zis ca a inceput sa aiba clienti.
M-am intristat insa cand am aflat ca vrea sa-si vanda Hotelul Plutitor pe care il are in Delta.
Stiam ca este casa ei de vacanta. Nu avea cheltuieli mari pe timpul iernii cat era acostat in Tulcea si de curand i se aprobase si un proiect de fonduri europene.
Hotel-plutitorCele doua poze sunt chiar de pe Hotelul Plutitor si o poti citi pe Alina Pavel pe site-ul http://www.deprindelta.ro/

I-am mai povestit despre semnificatia viselor, de cartile pe care le-am mai descoperit, de cursurile faine sau mai putin faine la care am mers…. De… de….de…
Si asa ne-am adus noi la zi update-urile la ceea ce lucram fiecare.

In timp ce sporovaiam a venit si comanda de ceai si quesadilla. Quesadilla asta e un fel de sandwich. Nu prea imi iese pronuntia lui. Vroiam sa iau ceva de mancare inainte sa ma duc la bazin, dupa ce plecam de la ceainarie.
Quesadilla mea a ajuns insa pe jos. Fata din ceainarie scapandu-l exact in fata mea.

Si-a tot cerut scuze continuu, mi-a facut alta iar la final pe nota de plata nu l-a trecut deloc.
Am crezut ca este o scapare de-a ei.
I-am atras atentia dar mi-a zis ca nu. Este corect. Intentionat nu a trecut quesadilla pe nota de plata.

Am multumit frumos fetei iar in sinea mea bucurandu-ma nespus. Chiar daca era vorba doar de 16 lei. Erau niste bani pe care ii castigasem.
M-am bucurat mai mult, pentru ca, tocmai realizasem ca, tehnicile pe care le foloseam legate de bani la nivel de subconstient au inceput sa functioneze. Castiguri mici, cei drept, dar din ce in ce mai multe.
In luna asta, din maruntisuri de 5, 10 lei, am castigat aproape 300 lei.

Partea dura abia acum incepe.
Povesteam foarte entuziasmata intamplarea de aseara unui bun prieten, cand acesta mi-a taiat-o scurt:
‘‘Realizezi ca ai castigat acesti bani prin pierderea care a avut-o fata din ceainarie ?‘’

La prima vedere m-am blocat. Pentru ca asa parea.

Mi-am dat seama insa ca, fata din ceainarie, avea un tipar negativ legat de bani. Si sub diverse forme, ea ii pierdea. Nu stiu cum suna convingerea ei limitativa legata de bani, dar sigur convingera prietenului meu era ceva de genul: ‘’Ce castig eu in plus este un minus adus altcuiva.’’ Iar subconstientul lui il blocheaza sa primeasca bani, ca nu cumva sa faca rau altcuiva. Si intr-adevar. De cand il stiu, el are probleme cu banii. Indiferent cati vin spre el.

Daca cineva are un blocaj datorat setarilor mentale legate de bani si banii vor sa vina spre el dar el nu ii lasa, acei bani se ‘’recicleaza’’. Se duc la altcineva.
Pentru ca in natura, nimic nu se pierde…. , ceea ce nu este primit de cel care a blocat acceptarea banilor, se duce la altcineva.

De ce sa nu vina la mine acesti bani, daca oricum s-ar fi dus la altcineva pregatit sa ii accepte ?

Am fost tare mandra de mine intr-o seara cand am ajuns acasa, si in curtea blocului, una din vecine imi spune :
‘’Alina, sa nu te recunosc. Te imbogatesti.’’
Raspund scurt : ‘’Asa este’’.

Si Doamneeee…. Tare bine m-am simtit. Parca eram deja bogata.

Alta data as fi spus.: “Ce bine ar fi sa ma imbogatesc …. “

Mi-am dat seama ca, undeva, la nivel profund, micile modificari incep sa functioneze.
Si reformularile mele pe pozitiv, la timpul prezent cand inlocuiesc chiar si cuvintele cu inteles dublu, au inceput sa-mi aduca bani.
Si nu fac decat de o luna acest exercitiu.

Ma observ si schimb modul cum vorbesc cu mine in dialogul meu interior. Cei drept, o fac foarte corect, aplicand tot ce am invatat in anii astia din NLP, gandire pozitiva, tehnici de activare a subconstientului, Silva… .

Spune-mi tu insa, cum vorbesti cu tine ?
Scrie-mi intr-un comentariu cum este dialogul tau interior, cand vrei sa realizezi ceva. Si eu iti spun daca este corect formulat pentru subconstient sau nu.

Cu drag de vise,
Alina Barcan