Cum sa nu te inchizi in casa dupa un vis in care te-ai visat mireasa

 

In dimineata aceasta m-am trezit dintr-un vis in care eram mireasa. Inainte de a ma dezmetici bine, mintea mea a si sarit la prima experienta cand m-am visat mireasa.

Aveam 14 ani si in vis participam la o nunta la care eu eram mireasa. Eram imbracata in rochie alba, cu nuntasi, cu lautari… nu lipsea abolut nimic.

Cand m-am trezit si am realizat ca, in acea zi, se tine banchetul de final de clasa a-8-a, aproape mi-a venit sa plang. Din mintea mea nu se putea opri vocea bunicii care imi spunea continuu:  ”fata mea, nu stii ca nu este bine sa te visezi mireasa? Inseamna moarte ! Imi tot striga ea.”

Amintirea vocii bunicii si a vorbelor ei, m-a speriat atat de tare, incat in aceea zi nu am iesit deloc din casa. Ma uitam, de la etajul 7, la colegii mei care mergeau spre banchet, dichisiti, aranjati, iar eu nici macar pana vis-à-vis nu m-am dus cand m-a rugat tata sa ii iau o bere.

Pentru ca imi era frica de profetia visului asa cum imi spusese bunica ca inseamna.

Bunica avea dreptate. Dar numai partial. Si asta am aflat-o dupa alte vise in care am fost mireasa, si m-am trezit plina de energie si bucurie. Si in nici o zi dupa ce m-am visat mireasa nu am murit 🙂

Mireasa sa te visezi inseamna moarte, intr-adevar. Dar o moarte simbolica. De fapt moare o etapa din viata ta. Si incepe alta, asa cum treceam si eu, de la copilarie la adolescenta, la acei 14 ani ai mei. Printr-un ritual de la oras cei drept. Banchetul.

Dupa ce flash-urile cu amintirea bunicii au disparut, prima intrebare care mi-am adresat-o a fost: Cu ce emotie m-am trezit ?

Pentru ca acum stiu cat de important este sa acord atentie emotiei de la treziere.

Si mai stiu ca eu-mireasa azi-noapte este semnul ca ma indrept catre ceva nou. Ceva diferit. Iar visul nu face decat sa imi confirme acest feeling, pe care il resimt si eu in viata mea de zi cu zi.

Ca sa intri si mai mult in profunzimea analizarii visului, poti aplica tehnica lui Fritz Pearls, unul din titanii teoreticieni in ”ale visatului”.

Metoda este simpla. In conceptia lui Fritz Pearls (si nu numai) visul contine parti renegate, parti eliminate din noi insine.

La Fritz Pearls, fiecare presonaj, fiecare obiect din vis reprezinta un aspect din tine. Tu esti ploaia, tu esti hotul, tu esti pisica, tu esti creionul rupt …. tu esti ….

Pentru a descoperi ce aspect din tine a fost renegat, este important sa spui cum se simte fiecare persoana sau obiect din visul tau, indiferent cum este: insufletit sau nu. Practic intri in fiecare rol.

Incepi un dialog cu obiectele sau personajele din vis si exprimi ceea ce simiti legat de fiecare in parte.

Rejucand fiecare element din vis, vei incepe sa realizezi emotiile pe care le-ai trecut cu vederea sau ai vrut sa le elimini din viata ta, fara a le confrunta.

Poti sa iti spui:

  • Sunt rochia de mireasa din visul …… (aici iti treci numele tau). Cum ma simt ?
  • Ce reprezint eu pentru ea ?
  • Oare cu ce asociaza …… rochia de mireasa ?

Iti pui intrebarile, ca si cand te-ai observa de la distanta.

Si astfel, visul tau prinde viata. Si asa vei incepe sa faci primii pasi in descifrarea subconstientului tau, cel care nu uita nimic ba din contra, inmagazineaza tot.

In momentul cand incepi sa te intebi:  `Oare ce am avut de am reactionat atat de ciudat in fata celui mai bun prieten al meu?` sau ` De ce mi se intampla mie toate astea ?` sa stii ca este timpul sa acorzi atentie viselor si sa incepi sa te intrebi ce inseamna fiecare element din visul tau.

Iar recomandarea pe care ti-o fac, este ca atunci cand citesti despre o tehnica pe care ti-o prezint, sa te opresti la fiecare etapa si sa aplici ce iti explic, lucrand pe cel mai recent vis al tau. Doar asa vei incepe sa te obisnuiesti sa iti pui intrebari legate de ceea ce ai visat si sa incepi sa faci asocieri.

Primii pasi in interpretarea unui vis vor fi mai poticniti. Nu uita ca sunt aici si poti oricand sa imi transmiti un vis de-al tau care te marcheaza. Iar eu te voi ajuta sa ii descifrezi mesajul.

Cu drag de vise,

Alina Barcan