Buddha si lingurile indoite.

Sau un alt fel de dezvoltare personala.

 

 

Am vazut la multi prieteni si cunoscuti de-ai mei un fenomen care este din ce in ce mai des.

Iau pur si simplu de bun ceva spus de cineva pe care il admira.

Mai am insa si prieteni care atunci cand le povestesc despre ceva ce am invatat la un curs, imi cer sa le demonstrez.

Asta este cea mai des intalnita cerinta.
Demonstreaza-ne ca intr-adevar ai indoit lingurile de la tine de acasa (daca vrei sa afli povestea lingurilor indoite da click pe link-ul albastru http://bit.ly/1GQmRow )

Si daca nu s-ar fi pus praful pe abilitatea mea si tot nu as face-o pentru ei. Pentru ca … le-as fura propria lor experimenta.

Si chiar daca m-ar vedea pe mine indoind in fata lor acele linguri, tot ar gasi argumente care sa ii faca sa isi pastreze indoiala.

Mi-am demonstrat mie ce aveam de demonstrat. Nu am de ce sa o fac si pentru altii.
Adevarata lor experienta va fi doar atunci cand vor vrea sa invete sa indoaie chiar ei linguri.

Avem capacitati intuitive, avem capacitati mentale fantastice. Care se dezvolta ca orice muschi. Doar practicand zilnic.

Buddha si indoitul de linguriUnii oameni se nasc cu astfel de abilitati. Eu nu am fost atat de norocoasa si tot ce am reusit sa fac a trebuit sa exersez zi de zi.

Lingurile le-am indoit abia dupa o luna de la finalizarea cursurilor. Desi in acel week-end aproape toti cursantii reusisera din prima. Ba chiar de la a treia incercare mai si roteau coada in jurul lingurii.

Se pare ca eu am destul de mult praf peste abilitatile astea.

La unul din cursurile cu exercitii practice la care am fost anul acesta, am invatat mai multe tehnici printre care si o tehnica simpla si rapida de activare a intuitiei.

Recunosc ca sunt mai mult decat fascinata de subiectul intuitie si citesc si practic tot ce prind la noi sau in strainatate. Insa cu rezultate mult prea slabe, pentru gustul meu.

Cand ni s-a predat tehnica intuitiei, trainerul ne-a spus:

‘’Daca la tehnica pentru imbunatatirea memoriei v-am spus sa o practicati zilnic, la asta cu intuitia va recomand sa nu o exersati decat cel mult o data pe saptamana. Hai poate maxim de doua ori.
Altfel riscati sa stiti pur si simplu lucruri care este mai bine sa nu le stii.’’

Eu am ales calea mea insa. Nu cred nimic pana nu testez eu. Si am inceput sa fac exercitiul de intuitie zilnic.

Pana cand, la un alt curs, o colega a venit cu catelusul ei. Nu stiu ce rasa este. E o chestie mica, alba si pufoasa si tot timpul este cu capul pe spate ca sa se uite la oameni.

Colega s-a asezat chiar langa mine si tot uitandu-ma la catel dintr-o data ii spun: ‘’Cred ca ii e sete.’

Se uita la mine, se duce si ia un pahar cu apa si ii pune catelului sa bea. Catelul s-a oprit doar dupa ce a terminat jumatate din pahar. Dupa care a plecat.

Eu insa continuam sa ma holbez la pahar si dupa ce catelul nu mai era acolo.

Cred ca aveam o fata tare tampa. Mai ales ca in viata mea nu am avut catel, nu stiu cum se manifesta un catel cand are nevoi… nu stiu nimic despre un animalut din asta.

Dar in acel moment am stiut sigur ceva. Nu imi doresc sa stiu cand le este sete cateilor 🙂

O sa incep sa practic si eu exercitiul cu intuitia doar o data pe saptamana 🙂 Hai, poate maxim de doua.

Dar, te rog eu, suflet drag. Orice auzi, orice citesti, indiferent ca este spus de persoana pe care o admiri cel mai mult, NU LUA de BUN NIMIC. Trece prin filtrul tau. Experimenteaza. Si abia pe urma valideaza.

Buddha, in doctrina lui, o spune mai bine decat mine: ‘’ Nu crede nimic. Indiferent unde ai citit-o sau cine a spus-o. Chiar daca am spus-o eu. Doar daca este in acord cu propria ta ratiune si bun simt.’’
Eu, fata care nu vrea sa stie cand le este cateilor sete,
Alina Barcan